Indiase wortelsoep met verse koriander

Indiase wortelsoep met verse koriander

Afkomst: India
Soort: Soep

Wat doe je als je niet veel ingrediënten in huis hebt, maar wel een kilo wortels + een prei in de kast hebt liggen en denkt aan dat bosje koriander dat nog voor de raam staat? Juist ja, dan Google je op ‘wortel’, ‘prei’ en ‘koriander’. Op deze simpele manier ontdekte ik deze super lekkere soep, afkomstig uit het boek De kleine vegetarische keuken.

Moeilijk om te maken is deze soep niet, want er kan weinig mis gaan. Zorg wel dat de wortels voldoende gekookt zijn voordat je ze gaat pureren. Tot slot is deze soep ook nog eens super gezond, want naast de grote hoeveelheid groente gaat er ook best veel kurkuma in de soep. Dit kruid schijnt echt voor van alles en nog wat goed te zijn.

Gezond dus, maar vooral lekker!

Ingrediënten:
1 grote prei, fijngesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
1 verse rode peper, fijngesneden
2 theelepels komijnzaadjes
2 blokjes groentebouillon
500 g winterpeen of grote wortels, in kleine stukjes
Een flinke hand verse koriander, fijngesneden
100 g couscous
1 eetlepel kurkuma
150 ml volle yoghurt
75 ml melk
Bereiding:
Bak de prei even aan in de olie met de rode peper en het komijnzaad.

Breng 1½ liter water aan de kook met de blokjes groentebouillon en 1 theelepel zout en voeg de wortels toe. Laat dit ongeveer een kwartier koken. Voeg hier het preimengsel aan toe en pureer dit met een keukenmachine of staafmixer.

Voeg de koriander aan de soep toe, samen met de ongekookte couscous en de kurkuma. Kook alles nog eens 10 minuten.

Doe yoghurt en melk samen in een aparte schaal. Meng voorzichtig steeds een beetje warme soep door dit mengsel, zodat het niet gaat schiften doordat de yoghurt te snel wordt verwarmd. Zodra het een dunne, gelijkmatige vloeistof is geworden, kun je het toevoegen aan de warme soep, die je dan nog even op temperatuur brengt. 
Serveer de wortelsoep met verse koriander
Advertenties